Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Edinburgh
Irska
Dublin
Značilna pokrajina
Edinburgh
Irska
Dublin
Značilna pokrajina

Potovanje Irska in Škotska z letalom

Potovanje Irska in Škotska. Ogled mesta Edinburg in ediburškega gradu, škotski večer, čudovita narava, mogočne pokrajine, Dublin.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.729,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Irska in Škotska

 

Škotska

ŠKOTSKA- mistična dežela hribovitih pobočij, ledeniških sotesk, viskija, kiltov, dud in mogočnih, na videz včasih celo malce temačnih pravljičnih gradov z zanimivimi zgodbami. Gostoljubni Višavci, skrivnostna Nessie, otok meglic Skye in v Edinburghu nepozaben večer škotskih pesmi, plesa in kulinarike. Škotska zajma severni del britanskega otoka. Je tisti del Združenega kraljestva, ki večkrat razmišlja o samo stojni poti.

Irska

IRSKA - zeleni otok je živi muzej bogate keltske dediščine, ki jo je nasledila krščanska kultura s številnimi samostani in dala deželi njen simbol, triperesno deteljico. Pravo vsebino obiska otoka pa dajo dobrodušni in tradicionalno gostoljubni Irci. Ob vrčku temnega piva Guinness šale vešče vpletajo v razgovor in vam kličejo Failte - dobrodošli! Na severovzhodnem koncu otoka je del, ki spada pod Združeno kraljestvo, večina pa je v Republiki Irski, eni od uspešnic Evropske unije v 21. stoletju.

 

Odhoda: 13. 8. in 8. 10. 
8 dni , 7 noči, letalo

 

Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom, severno irska prestolnica Belfast in strme pečine vzhodne obale pokrajine Antrim–edinstveni Velikanov prehod. Naj vas zapelje Molly Malone in Dublin z ikono Temple Bar,ne pozabite na vrček irskega temnega piva.

 

 

Cena:

 • od 1729 EUR/osebo

 

V ceno je vključeno:

 • povratni letalski prevoz bližnje letališče - Edinburgh in Dublin- bližnje letališče,
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • en kos ročne prtljage dimenzij 40x25x20cm (ki gre pod sedež pred vami),
 • 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* ali 4*,
 • avtobusni prevozi po programu na Škotskem in Irskem,
 • vožnja s trajetkom na relaciji Cairnryan--Belfast,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja.

 

Obvezna doplačila

 • Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 22 oseb 200€
 • Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 530€
 • Oddana prtljaga do 20kg 110€
 • Oddana prtljaga do 10kg 70€,
 • Transfer Ljubljana-letališče-Ljubljana 70€

Možna doplačila ob prijavi (ob prijavi - do 8 tednov pred odhodom): 

 • škotska večerja s folkloro in organiziranim prevozom do posesti 140 € (najmanj 15 oseb)
 • irska večerja s folkloro v Dublinu 59 € (najmanj 15 oseb)
 • vstopnina v grad Dunluce 10€ (najmanj 15 oseb), vstopnine (palača Holyrood, grad Edinburg, palača Scone, grad Urquhart, Carrick-a-reed, Giants' Causeway, destilarna viskija, Trinity College, Guinness Store House) 270 € (najmanj 15 oseb) 

 

Pomembno: 

Enoposteljne in troposteljne sobe so na vprašanje.
Triposteljne sobe so primerne za 2 odrasli osebi in 1 otroka do 12 let

 

Odkrita beseda

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom, v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridružujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.
 

Svetujemo vam da se na želene dodatne izlete v okviru potovanja prijavite ob prijavi na potovanje. Zaradi omejene razpoložljivosti vstopnic v muzeje, parke in druge znamenitosti je namreč potrebno rezervacije izletov in vstopnin urediti več tednov vnaprej (vsaj 8 tednov pred odhodom).

Možna doplačila kot so škotska večerja, irska večerja, vstopnina v grad Dunluce ter druge vstopnine morajo imeti najmanj 15 prijavljenih oseb za izvedbo. Pri manj kot 15 oseb prijavljenih se cene lahko spremenijo.

 

Dodatno o Irski in Škotski: Država, James Joyce, Škotska, Whisky

Potovanje Irska in Škotska

Vabi vas Škotsko Višavje s pravljično pokrajino in osupljivimi gradovi, viktorijanski in delavski Glasgow, Edinburg s skrivnostno Kraljevo miljo in mogočnim gradom, severno irska prestolnica Belfast in strme pečine vzhodne obale pokrajine Antrim–edinstveni Velikanov prehod. Naj vas zapelje Molly Malone in Dublin z ikono Temple Bar, ne pozabite na vrček irskega temnega piv

 

ODHODA: 13. avgusta in 8. oktobra

 

Potovanje Irska in Škotska po dnevih

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE−EDINBURG

V jutranjih urah prevoz na beneško letališče in polet proti Edinburgu. Po pristanku vožnja z avtobusom do razgledne točke Calton Hill, od koder se vam škotska prestolnica prikaže v vsej svoji razsežnosti. Nastanitev v hotelu. Za manj utrujene morda še sprehod po skrivnostni Kraljevi milji in obisk škotskega puba pod grajskim hribom. Prenočevanje.

 

2. dan: EDINBURG 

Po zajtrku ogled škotske prestolnice. Obisk kraljičine (zdaj kraljeve) rezidence Holyrood in sprehod skozi številne sobane, od spalnice Marije Škotske do nenavadne galerije s portreti škotskih vladarjev. Sledi ogled mogočnega edinburškega gradu, starograjskih zaporov in muzeja, kjer hranijo škotska kraljeva znamenja. Obisk trgovine in muzeja volnenih izdelkov. Zvečer možnost doživetja odličnega škotskega večera (doplačilo), kjer boste ob glasbi in plesu spoznali kulturo in kulinariko gostoljubnih Škotov. Prenočevanje.

 

3. dan: EDINBURG−QUEENSFERRY−PALAČA SCONE−PITLOCHRY−INVERNESS 

Po zajtrku vožnja proti okrožju Perthshire, s postankom v idiličnem viktorijanskem pristanišču Queensferry, kjer navduši znameniti železniški most prek ustja reke Forth. Na posesti grofov Mansfield se bohoti palača Scone. Ogled palače, kjer se boste vživeli v življenje današnjih grofov. Pri dvorcu je replika Kamna usode, kjer so nekdaj kronali škotske kralje. Vožnja do geografskega središča Škotske, Pitlochrya, prikupnega mesteca, kjer boste imeli čas za kosilo. Nadaljevanje poti skozi Višavje do prestolnice severa Škotske, Invernessa. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

 

4. dan: INVERNESS−JEZERO NESS−GRAD URQUHART−FORT AUGUSTUS−NARODNI PARKTROSSACHS−JEZERO LOMOND−LUSS−GLASGOW 
Zajtrk. Sprehod skozi mestno središče do gradu Inverness, kjer so leta 1921 podpisali pogodbo o delitvi otoka Irska. Vožnja vzdolž Kaledonskega kanala ob skrivnostnem ledeniškem jezeru Ness, kjer domuje pošast Nessie. Ogled razvalin gradu Urquhart, kjer se z malo sreče morda z Nessie tudi fotografirate. Postanek v mestecu Fort Augustus, kjer je glavna atrakcija dvigovanje in spuščanje zapornic na kanalu. Popoldne nadaljevanje poti po Veliki soteski do jezera Loch Lomond, opevanega v številnih škotskih pesmih. Sprehod skozi Luss, najbolj urejeno vasico na Škotskem. Vožnja proti Glasgowu, drugemu največjemu mestu britanskega imperija v času vladavine kraljice Viktorije. Nastanitev in prenočevanje.

 

5. dan: GLASGOW−AYR−ALLOWAY STRANRAER−BELFAST 

Po zajtrku krožni ogled mesta: mimo Kelvinovega parka in najstarejše univerze na Škotskem vožnja do katedrale Sv. Munga, zaščitnika Glasgowa in ob nabrežjih reke Clyde do Jurijevega trga. Sprehod skozi »mesto trgovcev«. Prosto za kosilo. Zgodaj popoldne vožnja proti zahodni škotski obali, skozi nekdanjo grofijo Ayrshire do letovišča Ayr in postanek v Allowayu, kjer se je rodil škotski romantični pesnik Robert Burns. Nadaljevanje poti do pristanišča Stranraer in vožnja s trajektom po Irskem morju do Belfasta. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

6. dan: BELFAST−CARRICK−A−REED− VELIKANOV PREHOD−GRAD DUNLUCE−BELFAST

 Po zajtrku vožnja v grofijo Antrim.   Popeljali se boste ob spektakularni in razčlenjeni obali, kjer se soteske »odpirajo« Severnemu morju. Na poti se boste ustavili na nekaterih lokacijah, kjer so snemali epsko serijo »Game of Thrones«. Ob normanskem gradu Carrickfergus, pa naprej do viseče brvi, Carrick-a-Reed; iz vrvi spletena brv z deskami. Po adrenalinski hoji čez brv pa nadaljevanje poti do največje naravne znamenitosti−Velikanovega prehoda, ki je pod zaščito UNESCa. Možnost ogleda skrivnostne razvaline gradu Dunluce, še eno od lokacij »Igre prestolov«, ki se bohotijo na pečini ob morju. Sledil bo ogled destilarne viskija, degustacija viskija Bushmills in vrnitev v Belfast. Krožni ogled mesta, ustavili se boste pri Mestni hiši, se zapeljali mimo obnovljenih pristaniških pomolov, kjer so zgradili »nepotopljivi« Titanik do zgradbe severnoirskega parlamenta Stormont ter mimo delavskih četrti protestantov in katolikov. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

7. dan: BELFAST−DUBLIN

Zajtrk. Nadaljevanje potovanja proti Republiki Irski in njeni prestolnici Dublinu. Ogled mesta: popeljali se boste ob bregovih reke Liffey, skozi Park Phoneix, največji mestni park. Videli boste katedralo Sv. Patricka, zaščitnika Ircev in si ogledali slavni Trinity College​, kjer v zakladnici stare knjižnice hranijo rokopis−Book of Kells in ostale starodavne zapise. Za lepši dan si boste lahko ogledali muzej Guinness Storehouse in »žametno zlato« pivo Guinness tudi pokusili. Prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer morda še sprehod skozi živahni Temple Bar in doživetje irske družabnosti z večerjo ob živi glasbi (doplačilo). Prenočevanje.

 

8. dan: DUBLIN−BENETKE−LJUBLJANA

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče Dublin in polet proti Benetkam. Po pristanku organiziran prevoz do Ljubljane.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Škotska in Irska z avtobusom
  Potovanje Škotska in Irska. Glasgow, Edinburg, Belfast, Dublin, pivovarna Guinness, destilarne viskija, cerkev sv. Patricka, Cliffs of Moher
  Cena od:
  1.990,00 €
  Potovanje v London, let iz Zagreba, 4 dni
  Potovanje London. Ogled znamenitosti v Londonu: Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, trg Piccadily, muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s ...
  Cena od:
  625,00 €
  Enodnevni izlet Jez Vajont, Dolina Piave in Belluno
  Enodnevni izlet Jez Vajont, Dolina Piave in Belluno. Ogled slikovitega mesta Belluno ob reki Piavi, muzeja splavov ter znanega jezu Vajont.
  Cena od:
  55,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?