Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Makedonija, Ohridsko jezero
Berat, mesto tisočerih oken
Albanija, Kruje, Skenderbegova trdnjava
Makedonija, Ohridsko jezero
Berat, mesto tisočerih oken
Albanija, Kruje, Skenderbegova trdnjava

Potovanje Albanija in Makedonija

Potovanje Albanija in Makedonija. Bogata in zanimiva zgodovina obeh držav očara z bogato kulturno raznovrstnostjo, navdušila pa vas bo tudi toplina ljudi.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
795,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Albanija in Makedonija bisera na koncu balkana

Tako Albanija kot Makedonija se ponašata z bogato kulturno zgodovino, saj sta bili skozi zgodovino nenehno poseljeni. Navdušujoče naravne znamenitosti in vedno hitreje razvijajoči se turizem bosta pustila na vsakem globok vtis.

 

Ugodna kombinacija krožnega potovanja po Severni Makedoniji z 2-dnevnim skokom v Albanijo. Vključeni polpenzioni in vse vstopnine po programu. Vključen direkten letalski prevoz iz Zagreba do Skopja in nazaj.

 

Republika Albanija

Albanija je neodkriti biser. Poleg ogledov prestolnice Tirane, stare prestolnice Kruje, mesta tisočerih oken Berata ter kulturnih in naravnih znamenitosti.
Država Albanija ima 3,5 milijona prebivalcev in je velika 28.745 km2. Leži v JV Evropi ob Jadranskem in Jonskem morju, na kopnem jo omejuje Šarsko–Pindsko gorovje. Njene sosede so Črna Gora, Makedonija, Kosovo in Grčija. S čolni so hitro tudi na Apeninskem polotoku, vmes je samo 76 km široka odprtina - Otrantska vrata. Glavno mesto je Tirana s 520 tisoč prebivalci, druga večja mesta pa so Drač, Elbasan, Skadar, Gjirokastër, Vlorë in Korçë. Približno dve tretjini dežele je nad 300 m nadmorske višine. Vrhovi segajo nad 2400 metrov. Najvišji vrh Korab je točno 100m nižji od Triglava. Sever dežele je hribovit in vsebuje več globokih dolin, proti jugu pa se niža in spreminja v gričevje ter priobalno ravnico. Slednja je najbolj poseljena. Najdaljša reka Albanije je Drin z 282 km, sledijo pa Seman, Škumbin in Vjosë. Vodne žile v glavnem niso primerno vodnate za namakanje. Albanija si s sosedi deli tri velika jezera: Skadarsko, Ohridsko ter Prespansko.

Dežela orlov je ime iz legende: kralj je rešil mladega orla pred smrtjo in odrasli orli so ga začeli častiti ter sami postali simbol Albanije.

 

Odhod: 28. april 2024,

6 dni, letalo 

 

 

CENA:

 • 795 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 855 EUR pri najmanj 25 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski poleti na relaciji Zagreb–Skopje–Zagreb,
 • vse letališke takse,
 • vključen 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg + 1 kos ročne prtljage do 8 kg v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm,
 • vsi prevozi in transferji s turističnim avtobusom na celotni poti po Makedoniji in Albaniji od/do letališča v Skopju (6 dni),
 • 5 x polpenzion v 1/2 sobah TWC v hotelih 3/4* v S. Makedoniji in Albaniji po programu (večerje v lokalnih restavracijah ali v hotelu,
 • vključeni 2 večerji z živo glasbo),
 • plovba z ladjo Ohrid–Sveti Naum (redna linija),
 • ogled kleti in degustacija vina s prigrizkom (siri in pršut) v kleti Tikveš–Kavadarci,
 • stroške lokalnega vodnika, kjer je potreben,
 • spremstvo slovenskega vodnika ves čas potovanja,
 • celotna organizacija.

Vključene vse vstopnine po programu

 

MOŽNO DOPLAČILO: 

 • za sobo 1/1 = 99 EUR, 
 • za povratni transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča Zagreb = 55 EUR/osebo

 

POMEMBNO:

 • ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
 • pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih,
 • cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa.
  Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 

 

Albanja vas bo pozitivno presenetila. Več o Albaniji 

Severna Makedonija in Albanija 6-dnevo potovanje

 

program potovanja po dnevih

ODHOD: 28. april 2024 | 6 dni | letalo | Šifra: SMA971

 

1. dan:

Zbor potnikov na letališču v Zagrebu ob 12.00. Ob 14.00 polet z letalsko družbo Croatian Airlines proti Severni Makedoniji. Pristanek na letališču v Skopju ob 15.15 uri. Po opravljenih formalnostih sledi vrkcanje na najeti avtobus ter vožnja mimo Skopja in Tetova proti jugu s krajšimi postanki . Nadaljevanje poti skoz Kičevo proti Ohridskemu jezeru. Kasnejši prihod v Ohrid, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan:

Po zajtrku vožnja ob Ohridskem jezeru preko Struge, prečkanje meje z Albanijo in vožnja preko mesta Elbasan do albanske prestolnice Tirane. Krožni ogled glavnih znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Ethem Begova mošeja. Prosto za kosilo in manjše nakupe. V popoldanskih urah še vožnja do stare albanske prestolnice Kruje za ogled Skenderbegove trdnjave in muzeja. Vrnitev v Tirano, nastanitev v hotelu v centru mesta, večerja in nočitev.

 

3. dan:

Po zajtrku vožnja do obmorskega mesta Drač in krajši sprehod skozi staro jedro: beneški stolp, amfiteater, obzidje, mošeja, gledališče ... Nadaljevanje v Berat, mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in najlepših. Ogled gradu in cerkve sv. Onufrija, ki je znana po ikonah. Vrnitev mimo Elbasana v Severno Makedonijo in večerni prihod v Ohrid. Večerja v lokalni restavraciji z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

 

4. dan:

Po zajtrku ogled starega mestnega jedra Ohrida (Unesco). Peš skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Sofije, rimskega amfiteatra, Samoilove utrdbe … Še obisk cerkve sv. Klementa in Pantaleimona na hribu ter nekaj prostega časa na ohridski čaršiji. Sledi plovba po jezeru (z redno linijo) do Sv. Nauma in ogled znamenite cerkve. Nadaljevanje mimo Prespanskega jezera do Bitole. Večerja v lokalni restavraciji, nastanitev v hotelu in nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk, nato krajši ogled Bitole in dopoldanska vožnja v Kavadarce. Obisk kleti Tikveš z degustacijo vina in prigrizkom (sir in pršut). V popoldanskih urah prihod v arheološko najdišče Stobi in ogled. Še vožnja do Skopja, večerja v lokalni restavraciji in nastanitev v hotelu.

 

6. dan:

Zajtrk. Dopoldanski ogled glavnih znamenitosti makedonske prestolnice Skopje orientalski del iz 16. in 17. stoletja, skopska čaršija, Kuršumli han, Daut-pašin hamam – javno kopališče iz 16. stoletja, begova džamija, kamniti most čez Vardar, pravoslavna cerkev sv. Spasa, trdnjava Kale. Še prosti čas za kosilo in zadnje nakupe, nato sledi transfer na letališče v Skopju. Polet ob 15.55 uri s Croatian Airlines in pristanek na letališču v Zagrebu predvidoma ob 17.10 popoldan. Zaključek potovanja.
 

Doplačilo za enoposteljno sobo
99 EUR
Vstopnine
vse vstopnine po programu
Prevoz
avtobus, letalo
Večerje ali kosila
polpenzioni v hotelu in restavracijah z glasbo

Dodatna ponudba!

  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik
  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik. Ogled Stona, Dubrovnika, letoviške Budve in nekdanje prestolnice Cetinj z Lovčenom, Skadar in Boka Kotorska.
  Cena od:
  385,00 €
  Albanija - aktivne počitnice z letalom
  Albanija - aktivne počitnice z letalom. Ogled Drača, Tirane, kulturnih in naravnih znamenitosti ter oddih v letoviškem hotelu v Golemu.
   
  Počitnice Albanija Drač - hotel Premium Beach 5*
  Počitnice Albanija, Drač, Hotel Premium Beach 5* Počitnice v turistično precej neodkriti in zanimivi Albaniji, v znanem letovišču z vrhunsko ponudbo
  Cena od:
  59,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?