Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Čarobna Apulija
romantična in očarljiva Apulija
Apulija - duša južne Italije
Čarobna Apulija
romantična in očarljiva Apulija
Apulija - duša južne Italije

Potovanje Apulija - duša južne Italije

Pridružite se nam v odkrivanju pokrajine, imenovane Apulija. Pokrajini, ki lahko upravičeno rečemo prava duša južne Italije in njenih prebivalcev.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
675,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Apulija - duša južne Italije

5 dnevno potovanje v prijetne kraje, kjer življenje poteka v umirjenem ritmu, ki vas bo hitro osvojil. Čudovita pokrajina, kjer kraški svet poljubi morje in tvori pečine, na katerih rastejo slikovita naselja, obdana s prostranimi polji pšenice in oljčnimi nasadi, v katerih rastejo tudi tisoč let stara drevesa. Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine in kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha.

 

Odhod: 10. 11. 2021

5 dni, letalo

min. št. potnikov: 15

 

Apulija

1. dan: LJUBLJANA-TRST BARI
Zbor potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani v popoldanskih urah. Organiziran prevoz do letališča Ronchi dei Legionari (Trst) in večerni let z družbo Ryanair na letališče v Bari. Po pristanku vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev in prenočevanje

2. dan: BARI-CASTELL DELL MONTE-OSREDNJI DEL APULIJE
Po zajtrku ogled modernega predela glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 hektarih, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko Sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že dolga stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko nemški grad Friderika II. Popoldne vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije - Castel Del Monte, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike. Danes je grad popolnoma obnovljen in zapisan v seznam svetovne kulturne dediščine Unesca. Vožnja do hotela v osrednjem delu dežele, nastanitev, večerja in prenočevanje

3. dan: HOTEL-ALBEROBELLO-POLIGNANO-MONOPOLI-HOTEL
Po zajtrku ogled največje znamenitosti dežele Apulije - kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘truliji'. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Popoldne se boste zapeljali do mesta Polignano a Mare, ki je rojstni kraj slovitega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu in če bo čas dopuščal, še kratek skok in ogled Monopolija - simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom in zanimivim središčem. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL-LECCE-BRINDISI-OSTUNI-HOTEL
Po zajtrku vožnja do baročnega bisera južne italije - mesta Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Sprehodili se boste po bogatih ulicah, obiskali Basilico di Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa za samostojne oglede in vožnja do mesta Brindisi, kjer se boste sprehodili po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti - najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Če bo čas dopuščal, ob povratku še ogled »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si boste mestni trg in se sprehodili do katedrale. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: MATERA-ALTAMURA-BARI-TRST-LJUBLJANA 
Po zajtrku vožnja do Matere in ogled mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. Nekaj prostega časa in popoldne,v kolikor bo čas dopuščal, kratek ogled mesta Altamura. Vožnja do letališča v Bariju in odhod letala v pozno popoldanskih urah proti letališču v Trstu. Sledi avtobusni transfer nazaj do zbirnega mesta s prihodom v večernih urah.

 

Cena:

od 675 EUR/osebo

 

Cena vključuje:

 • povratni avtobusni transfer do letališča in nazaj
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu do Barija*
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage do največ 20 kg na osebo
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po Apuliji
 • 1 nočitev z zajtrkom in 3 polpenzioni (večerja, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu
 • najem sistema avdioguide
 • stroški lokalnega vodenja, kjer potrebno
 • vstopnina v grad Castel Del Monte
 • DDV
 • slovensko spremstvo in organizacija potovanja

 

Doplačila:

Obvezno - na recepciji hotela:

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

Po želji - ob prijavi:

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 65 EUR
 • enoposteljna soba 120 EUR

Po želji - v kraju:

 • ostale vstopnine cca 20 EUR
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki Cena vključuje

 

Opomba:

Ob prijavi je potrebno navesti točno IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima namreč za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji. Program je sestavljen po pogojih in časovnicah družbe Ryanair.

Vrstni red ogledov se lahko glede na lokacijo hotela in presojo vodnika zamenja. Program ostaja kljub temu neokrnjen. V primeru, da se program izpelje s katero drugo letalsko družbo, bodo veljali pogoji le-te.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Cinque Terre - Pet dežel
  Potovanje Cinque Terre - Pet dežel. Genova, katedrala, akvarij, ligurski obmorski kraji petih dežel in Emilia Romagna s Parmo in Mantovo.
  Cena od:
  265,00 €
  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik
  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik. Ogled Stona, Dubrovnika, letoviške Budve in nekdanje prestolnice Cetinj z Lovčenom, Skadar in Boka Kotorska.
  Cena od:
  385,00 €
  Potovanje Romanje v Lurd petdnevni program
  Potovanje Romanje v Lurd petdnevni avtobusni program z duhovnim in turističnim vodenjem. Lurd, Carcasonne, Nimes, Avignon, Cannes, Nica
  Cena od:
  od 465,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?