Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Budva v Črni Gori
Kotorski zaliv
čudovite črnogorske plaže ob jadranski obali
Budva v Črni Gori
Kotorski zaliv
čudovite črnogorske plaže ob jadranski obali

Čudovita Črna Gora z Dubrovnikom

Črna Gora. Bogata kulturna dediščina Budve, ene izmed najstarejših naselbin na Mediteranu, Kotor, mesto-muzej Cetinje, statusni simbol Črne Gore Lovćen...
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
339,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Čudovita Črna Gora z Dubrovnikom

Črna Gora

Idealna destinacija za vse, ki imajo radi tako gore kot morje, saj njena pokrajinska raznolikost ponuja popolno kombinacijo planinskega in obmorskega turizma. Večina črnogorskih plaž leži ob vznožju mogočnih skalnatih vrhov, kar daje vtis, da se nahajamo sredi gorskega raja in ne samo na eni izmed številnih plaž ob Jadranskem morju.

 

Odhodi: 25.5., 15.6., 29.6., 24.8., 21.9. 2023

4 dni, avtobus

min. št. potnikov: 25

 

Zakaj potovati v Črno Goro:

obisk Dubrovnika, bisera Jadrana, sprehod po starem mestnem jedru Budve, degustacija pršuta in sira v Njeguših, čudovit razgled na zaliv Boke Kotorske s planote Lovćen, plovba z ladjico po Skadarskem jezeru, obisk Kotorja, mesteca pod zaščito UNESCA, možnost pokušine stonskih klapavic ali ostrig,… 

 

Cena:

 • 339 EUR (pri najmanj 46 potnikih)
 • 374 EUR (pri najmanj 35 potnikih)
 • 409 EUR (pri  najmanj 25 potnikih)

 

V ceno je vključeno:

 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • vse cestnine in parkirnine
 • 3x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*
 • degustacija njeguškega pršuta in sira
 • vstopnina v Mavzolej in Narodni park Lovćen
 • vstopna taksa v Cetinje in Kotor
 • izlet do samostana Ostrog in vstopnina v NP Skadarsko jezero
 • zunanji ogledi po programu
 • slovensko spremstvo/vodenje
 • stroški lokalnega vodenja, kjer je potrebno
 • organizacija potovanja
 • DDV

 

Možna doplačila:

Ob prijavi:

 • odhod iz Maribora ali Celja 15 EUR/osebo (min. 20 prijav)
 • enoposteljna soba 80 EUR/osebo
 • vožnja z ladjico in kosilo na Skadarskem jezeru 24 EUR/osebo

Na poti:

 • morebitne vstopnine pribl. 20 EUR
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

 

Pomembno:

 • Možnost vstopa v Novem Mestu in Metliki.
 • Za doplačilo možnost prevoza iz Maribora in Celja 15 EUR/osebo (odhod bo realiziran ob prijavljenih najmanj 20 potnikih). V primeru manjšega števila prijav bo izveden odhod iz Ljubljane.

 

Opomba:

Vrstni red ogledov se lahko glede na rezervacije terminov degustacij, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. V primeru slabega vremena bo namesto odhoda na Lovćen izveden ogled muzeja Kralja Nikole v Cetinjah. Odločitev bo sprejeta s strani vodnika/spremljevalca na dan odhoda na celodnevni izlet. 

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

 

Dodatno branje: Črna gora in Dubrovnik

Čudovita Črna Gora

 

1. dan: (Maribor, Celje) Ljubljana–Dubrovnik–Črna gora 

Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 1. uri zjutraj. V primeru dovolj velikega števila prijav odhod iz Celja in Maribora. Vožnja na Hrvaško, mimo Plitvic, Splita v Dalmacijo, kjer bomo v jutranjih urah prečkali dolino reke Neretve ter pot nadaljevali skozi novo zgrajen Pelješki most do bisera južne Dalmacije, Dubrovnika. Med sprehodom po Stradunu z lokalnim vodnikom bomo občudovali imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope (doplačilo), Knežev dvor, katedralo z zakladnico in številne druge. Čas bo za kavico in za samostojni sprehod po mestu, ki ga zaznamuje živahen utrip. Za navdušence serije Igra prestolov bo še posebej razburljivo srečanje s snemalnimi prizorišči. Vožnja v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali, mimo Hercegnovega v Budvo, mesto z očarljivim starim mestnim jedrom. Vožnja do hotela na budvanski rivieri. Namestitev, večerja in nočitev.

 

2. dan: celodnevni izlet Montenegro tura

Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo mogoč ogled muzejske zbirke v dvoru kralja Nikole, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev in ostalih znamenitosti tega muzejskega mesta. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovćen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštrovića. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, kjer nam bodo postregli črnogorsko malico - pršut, ovčji sir in vino. Sledi vožnja po osupljivi panoramski gorski cesti nad zalivom Boke Kotorske do Kotorja, srednjeveškega pomorskega mesta na koncu zaliva Boka Kotorska. Mesto je zaradi svoje bogate zgodovine in zapuščine na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCO. Sprehod po mestu in prosto za kavico. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan: celodnevni izlet Samostan Ostrog in Skadarsko jezero

Po zajtrku vožnja do znamenitega pravoslavnega samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v živo skalo in je najbolj pomembno versko središče v Črni Gori. Zgrajen je bil v čast sv. Vasilija Ostroškega, ki tudi pokopan v samostanu. Samostanu oz. relikvijam sv. Vasilija pripisujejo zdravilne moči, zato je tudi eden najpomembnejših samostanov Črnogorcev. Po ogledu se bomo odpeljali do največjega jezera na Balkanu, nacionalnega parka Skadarsko jezero, ki se lahko pohvali z zadnjim prebivališčem pelikanov, največjim ptičjim rezervatom v Evropi in z enim zadnjih sladkovodnih močvirij v Sredozemlju. Po želji se bomo z ladjico popeljali po Skadarskem jezeru. Po končani vožnji si bomo lahko privoščili kosilo (doplačilo). Ustavili se bomo v Rijeki Crnojevića, nekdanji prestolnici črnogorske srednjeveške države, vožnja mimo Virpazarja do hotela. Večerja in nočitev.

 

4. dan: Črna gora–Ston/Split–Ljubljana (Celje, Maribor)

Po zajtrku slovo od Črne gore. Vožnja mimo Dubrovnika in Elafitov do Stona, obzidanega mesteca na polotoku Pelješac. Mesto se ponaša s kar šest kilometrov dolgim obzidjem, ki je nekdaj ščitilo soline pred vpadi tujih ljudstev. Postanek za sprehod po mestu in prosto za pokušino odličnih stonskih klapavic ali ostrig. Nadaljevanje vožnje po avtocesti skozi Dalmacijo, če bo mogoče in bo čas dopuščalše  krajši postanek v Splitu za sprehod po splitski rivi in za krajši ogled znamenite Dioklecijanove palače. Vožnja mimo Plitvic v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik
  Potovanje Črna Gora in Dubrovnik. Ogled Stona, Dubrovnika, letoviške Budve in nekdanje prestolnice Cetinj z Lovčenom, Skadar in Boka Kotorska.
  Cena od:
  385,00 €
  Srebrno jezero in skriti biseri pred Karpati
  Kjer sončni žarki tik pred Karpati pobožajo jezero, ki se ob dotiku posrebri – Srebrno jezero ter ogled Golubačke in Ramske trdnjave ter ustja reke Pek.
  Cena od:
  379,00 €
  Velika tura po Turčiji - Kapadokija, Troja, Efez
  Pravljična Kapadokija, bombažni grad v Pamukkalah, Efez, Troja, Bursa .... Izjemno bogato krožno popotovanje po Turčiji. Polet iz Ljubljane.
  Cena od:
  1.295,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?