Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Arena v Veroni
Verona in Julijin balkon
Verona in Julija
živahni trgi v Veroni
Arena v Veroni
Verona in Julijin balkon
Verona in Julija
živahni trgi v Veroni

Opera v Veroni

Dvodnevno potovanje v Verono, domovino tragičnih zaljubljencev Romea in Julije in ogled ene od opernih predstav.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
179,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Opera v Veroni

Pridružite se nam pri odkrivanju Verone, ki ji marsikdo pravi severni Rim in kjer mogočne cerkve in srednjeveški trgi pričajo o njeni značilni živahnosti. Ogled mesta bomo združili z ogledom ene od predstav slovitega opernega festivala.

 

Opera v Veroni

Rimski amfiteater iz prvega stoletja po Kr. velja za enega izmed najpomembnejših in najbolje ohranjenih tovrstnih spomenikov. Gledališke predstave v notranjosti arene, ki je nekdaj sprejela okrog 30.000 gledalcev, prirejajo že od 18. stoletja naprej, zgodovina sodobnega opernega festivala pa sega v leto 1913, ko so v areni v spomin na 100. obletnico rojstva skladatelja Giuseppa Verdija izvedli njegovo znamenito opero Aida. Od takrat je Verona eno izmed najpomembnejših mednarodnih opernih prizorišč, ki vsako leto privabi več kot pol milijona obiskovalcev. V poletnih mesecih festival ljubiteljem opere praktično vsak dan ponudi katero izmed priljubljenih del tega skladatelja.

 

Odhodi: 25.6., 2.7., 16.7., 23.7., 13.8, 27.8. 2022

2 dni, avtobus

 

Opera v Veroni - program potovanja

1. dan: Padova - Verona (K)

Zjutraj se bomo napotili do Italije in nato dalje po avtocesti čez Furlanijo in Veneto. Po prihodu v Padovo, ki je bilo eno izmed najpomembnejših evropskih univerzitetnih središč v srednjem veku, se bomo najprej zapeljali do mestnega obzidja, ki sodi med najbolje ohranjena v Italiji. Staro mestno jedro se ponaša s celo vrsto izjemnih kulturnozgodovinskih spomenikov iz različnih obdobij. Obiskali bomo baptisterij z gotsko poslikavo in se sprehodili mimo monumentalnega Palazzo della Ragione. Cerkev eremitov (Chiesa degli Eremitani), ki je bila hudo poškodovana med drugo svetovno vojno, se ponaša s freskami Andrea Mantegne. Zgodaj popoldne si bomo ogledali še cerkev Il Santo, ki po velikosti in pomenu prekaša vse druge sakralne stavbe v mestu. Številne kupole dajejo cerkvi sv. Antona zanimiv, skoraj eksotičen videz. Pred cerkvijo sv. Antona stoji sloviti Donatellov kip vojskovodje Gattamelate, ki sodi med prve renesančne konjeniške kipe. Vožnja do hotela. Namestitev in pozno kosilo. Po kosilu vožnja do Verone. Ogled operne predstave v rimski areni. Po koncu predstave vrnitev v hotel in prenočitev

2. dan: Verona (Z)

Po poznem zajtrku bomo zapustili hotel in se podali nazaj v Verono. V staro mestno jedro bomo vstopili po antičnem mostu Ponte Pietra, ki se v neposredni bližini antičnega gledališča pne čez Adižo. Med sprehodom se bomo pomudili tudi na trgu Piazza delle Erbe, ki ga obdajajo številne srednjeveške palače, ter na trgu Piazza dei Signori s slovitimi monumentalnimi gotskimi nagrobniki vladarske rodbine Scaligeri. Ker je Verona mesto Romea in Julije, se bomo ustavili tudi na dvorišču Julijine hiše, ki je vedno polno obiskovalcev. Po odmoru za kosilo se bomo podali v cerkev sv. Anastazije, ki je lep primer gotske arhitekture in preseneča s svojo razsežnostjo. Največjo cerkev v mestu odlikuje izjemna višina, med drugim se ponaša tudi s Pisanellovo fresko sv. Jurija, ki sodi med najpomembnejša dela omenjenega slikarja. Bližnja, Mariji posvečena stolnica slovi po burni preteklosti. Prvotno romansko baziliko, ki stoji na kraju paleokrščanske cerkve, so v 15. in 16. stoletju močno predelali. V tem času so dodali stranske kapele. Tako se za romansko fasado skrivajo številni renesančni biseri, med katerimi velja omeniti sliko Vnebovzeta, ki jo je ustvaril Tizian. Po končanih ogledih se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

Cena: 

 • 179 EUR (min. 45 potnikov)
 • 189 EUR (min. 35 potnikov)
 • 229 EUR (min. 25 potnikov)
 • 249 EUR (min. 20 potnikov)

 

Cena vključuje

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom s pripadajočimi stroški,
 • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelu z najmanj 4*,
 • obroke po programu (Z-zajtrk, K-kosilo),
 • lokalno turistično pristojbino,
 • vstopnico za operno predstavo,
 • organizacijo potovanja,
 • kompetentno vodstvo,
 • osnovno nezgodno zavarovanje in
 • DDV

 

Doplačilo (na poti):

 • 20 EUR za vstopnine

 

Doplačila po želji (ob prijavi)

 • zavarovanje rizika odpovedi
 • enoposteljna soba 29 EUR

 

Operne predstave v Veroni v letu 2022

 • 25. junij: Nabucco
 • 2. julij: La Traviata
 • 16. julij: Aida
 • 23. julij: Nabucco
 • 13. avgust: Turandot
 • 27. avgust: Carmen
   

Opombe:

Sedeži v veronski areni - v ceno je vključena vstopnica za neoštevilčene sedeže na kamnitem stopnišču arene. Za večje udobje si v hotelu izposodimo blazine. Ob doplačilu je mogoče rezervirati sedeže višjih kategorij (odvisno od razpoložljivosti).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. S prijavo na izlet, vsi udeleženci potrjujejo, da so z ukrepi seznanjeni in izpolnjujejo pogoje za udeležbo.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Boromejski otoki in jezero Maggiore
  Potovanje Boromejski otoki in jezero Maggiore. Boromejski otoki slovijo po čudovitih vrtovih, obdaja jih drugo največje italijansko jezero Maggiore.
  Cena od:
  od 329,00 €
  Potovanje v Albanijo z letalom
  Vabljeni na odkrivanje dežele orlov, tam kjer se v srcu Balkana prebuja nova turistična senzacija , ki navdušuje s svojo lepoto in drugačnostjo – Albanijo.
  Cena od:
  489,00 €
  avtobusno potovanje v Berlin in Dresden
  Petdnevno potovanje v Berlin. Prestolnica Nemčije, Reichstag, Brandenburška vrata, Aleksandrov trg, Potsdam, biseri sodobne arhitekture.
  Cena od:
  359,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?