Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

čudoviti razgledi in sprehodi
značilne hiške s strehami do tal
parki in zelenje
sveže lokalno sadje in zelenjava
eden višjih klifov v Evropi
čudoviti razgledi in sprehodi
značilne hiške s strehami do tal
parki in zelenje
sveže lokalno sadje in zelenjava
eden višjih klifov v Evropi

Atlantski otok večne pomladi Madeira

prijetne temperature preko celega leta; čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala; začetek Festivala cvetja.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.169,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Atlantski otok večne pomladi Madeira

 

Doživite nopozabno novoletno vzdušje v mestu Funchal s čudovitim ognjemetom!

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Otok večne pomladi mu pravijo zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Madeira leži pribl. 500 km severno od Kanarskih otokov ter skupaj z manjšim otokom Porto Santo in še nekaterimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov ter ima 267.600 prebivalcev. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, notranjost hribovita, med vzpetinami pa se skozi ozke doline do morja prebijajo številni potoki. Najvišji vrh je Pico Ruivo, ki doseže 1861 m. Prijazni ljudje, naravne lepote, bujna vegetacija, enkratno podnebje, dobra kulinarika − rajski otok vas vabi.

 

Ali ste vedeli: da cvetlični festival predstavlja največji turistični dogodek na otoku. Organizirajo ga vsako pomlad od leta 1950 in s tem praznujejo raznolikost cvetja, ki raste na otoku. Ulica Avenida Arriaga je najlepše okrašena s cvetličnimi preprogami, okrašene so tudi ulične svetilke ... V glavnem sprevodu sodelujejo predstavniki različni krajev otoka s pisanimi cvetličnimi kreacijami na vozovih, ki so do potankosti izdelani.

 

1.dan

(LJUBLJANA)–BENETKE–LIZBONA–FUNCHAL

Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu Ljubljani (doplačilo) in vožnja na letališče ali na beneškem letališču v popoldanskih urah. Odhod letala predvidoma v večernih urah prek Lizbone v Funchal. Po pristanku, predvidoma v poznih nočnih urah, vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

 

2. dan

FUNCHAL | zajtrk 

Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami-azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta boste začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila, prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje; posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov, posebnost je »espada«. V bližini tržnice ogled manufakture vezenin, kjer boste izvedeli vse o otoški vezenini, znani po celem svetu. Vrhunec dneva predstavlja ogled botaničnega vrta, kjer boste uživali v barvah in vonjavah različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Ogled mesta boste zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Zvečer možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo estepada (doplačilo). Prenočevanje.

 

3. dan

FUNCHAL-CAMARA DE LOBOS-CABO GIRAO-RIBEIRA BRAVA-PORTO MONIZ-SAO VICENTE-FUNCHAL | zajtrk, kosilo

Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer boste obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se boste podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali konca tedna; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Med znanimi obiskovalci so zasledili Winstona Churchilla, po katerem se imenuje tudi restavracija. Nadaljevanje poti do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici Ribeira Brava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si boste ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chao dos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Laurissilva, od leta 1999 razglašen za naravni rezervat. Preden se boste vrnili v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Prenočevanje v hotelu.

 

4. dan

FUNCHAL-PICO DOS BARCELOS-EIRA DO SERRADO-MONTE-FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku prosto dopoldne, namenjeno uživanju v hotelu, popoldne pa poldnevni izlet. Vožnja v Pico dos Barcelos na višino 1100 m, od koder je čudovit razgled na mesto, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti boste nadaljevali pot do Eira do Serrado, kjer vas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom otoka. Najlepši pogled je na »nunsko dolino» Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se v ta del zatekle v 16. st. in se tako skrile pred pirati. Postanek tudi v vasi Monte in obisk znane romarske cerkve, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Spust do sosednje vasice Livramento bo prav gotovo nekaj posebnega, saj boste lahko vožnjo z avtobusom zamenjali za lesene sani (doplačilo), s katerimi se boste v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali v dolino. Vožnja do hotela in prenočevanje.

 

5. dan

FUNCHAL-(PORTO SANTO)-FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku prosto za uživanje v hotelu. Priporočamo celodnevni izlet z ladjo (doplačilo) na otok Porto Santo, znan po čudovitih peščenih plažah in ribiških vasicah. Podali se boste na 40 km oddaljeni otok, pravi kontrast Madeiri. Vožnja do pristanišča, vkrcanje na ladjo »Lobo Marinho« ter vožnja na Porto Santo. Najprej se boste podali do razgledne ploščadi Portela, od koder je prekrasen razgled na zaliv in peščeno plažo. Nadaljevanje poti do Serra de Fora in Serra de Dentro na severno obalo. Ustavili se boste še na razgledni točki Pico do Castelo, od koder je lep razgled na mesto. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro. Vožnja do hotela in prenočevanje.

 

6. dan:

FUNCHAL-CAMACHA-RIBERIO FRIO-SANTANA-MACHICO-FUNCHAL | zajtrk, kosilo

Po zajtrku se boste podali na celodnevni izlet v notranjost otoka. Najprej boste obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo ...). V kraju se radi pohvalijo, da so tu odigrali prvo nogometno tekmo leta 1875 na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (hladna voda), znano po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Sledi sprehod po čudoviti cvetoči levadi Balcoes. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal. Kosilo. Med povratkom v Funchal se boste ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela in prenočevanje.

 

7. dan

FUNCHAL-(LEVADA)-FUNCHAL | zajtrk

Zajtrk v hotelu nato sprehod do Levade. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi, oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južnejše suhe dele otoka. Skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km. Nekateri so bili urejeni že v 16. st. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti, urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo prijetne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja na vzhodni del otoka do Vale ParaÍso; od tam pa boste pot nadaljevali peš. Čudoviti sprehod po več kot sto let urejeni levadi Sierra do Faial. Uživali boste v enkratni naravi med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in urejenimi vrtovi ter čudovitimi razgledi na vas Camacha. Sprehod boste zaključili v kraju Rochão. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Po želji se lahko z vodnikom odpravite v Funchal (peš ali z lokalnim prevozom) in se sprehodite po mestu kot iz pravljice , saj se v tem času odvija tradicionalen »Festival cvetja« (velja za odhod v aprilu 2020). Neverjetne cvetlične skulpture in aranžmaji, cvetlične preproge in čudovita cvetlična okna vas bodo navdušili. Prenočevanje v hotelu.

 

8. dan

FUNCHAL-LIZBONA-BENETKE -(LJUBLJANA) | zajtrk

Po zajtrku sledi vožnja na letališče pri Funchalu in polet letala predvidoma v opoldanskih urah prek Lizbone v Benetke. Predviden pristanek na beneškem letališču v popoldanskih urah. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

 

Cena: 1169 €

 

Cena vključuje: 

 • letalski prevoz Benetke-Lizbona-Funchal-Lizbona-Benetke,
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin,
 • avtobusni prevozi in ogledi po programu,
 • 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,
 • 2 kosili na izletih,
 • vstopnine v omenjene spomenike,
 • lokalne pristojbine,
 • spremstvo slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi,
 • stroški organizacije
 • ter DDV.
   

Dodatna ponudba:
Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 50 EUR,
 • enoposteljna soba 190 EUR,
 • 7 večerij v hotelu 119 EUR,
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 EUR,
 • celodnevni izlet na Porto Santo z ladjo, kosilom, pristojbinami in prevozom: 109 EUR,
 • prevoz iz Ljubljane na beneško letališče in nazaj 60 EUR.

 

Opombe:

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo, oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

Svojim potnikom bomo pred odhodom posredovali sveže informacije o portugalskih in naših ukrepih vezanih na potovanja.

Povezava do informacij portugalsem strani v angleščini.

 

Prijavnina: 14 EUR

 

Madeiro vam je priporočal tudi Moški svet

Dodatna ponudba!

  Potovanje Portugalska in severna Španija
  13-dnevno avtobusno popotovanje Portugalska in severna Španija vas pripelje do skrajnega roba Evrope k prijaznim Portugalcem, njihovemu portovcu ...
  Cena od:
  1.390,00 €
  Lastovo rajski vrt za aktivne počitnice
  Odkrijte Lastovo, rajski vrt Sredozemlja, na aktivnih počitnicah. Raziskujte naravne in kulturne čare otoka.
  Cena od:
  459,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?