Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Cliffs of Moher najvišji klifi v Evropi
Samostan Clonmacnoise je romarski in zgodovinski cilj
Temple bar v Dublinu
Trinity College je dom Book of Kells
Stari poštni nabiralnik
Cliffs of Moher najvišji klifi v Evropi
Samostan Clonmacnoise je romarski in zgodovinski cilj
Temple bar v Dublinu
Trinity College je dom Book of Kells
Stari poštni nabiralnik

Potovanje smaragdni otok Irska z letalom

Potovanje Irska. Zgodnjekrščanski samostan Glendaloch, zahodna prestolnica Galway, najvišji klifi v Evropi Cliffs of Moher, vasica Doolin, Dublin
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.099,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje smaragdni otok Irska z letalom

 

Irska

Zahodna evropska država na otoku, katerega del še zasedajo Angleži. Zeleni otok, kot je dobil ime zaradi širnih planjav, poraslih z bujnimi travniki in pašniki, pa nima toliko gozdov. Veliko jih je odnesla industrijska revolucija, pred tem pa Cromwell in drugi Angleži.
Irci so dobri gostitelji, obdarjeni s svojim smislom za humor in samoironijo, nadarjeni in vedno pripravljeni za irske pesmi, plese in zabavo. Vedri znajo biti tudi brez popitega whiskeya ali piva. Njihovega zavetnika sv. Patrika pozna in marca praznuje ves svet.
In vsi si radi ogledujemo prazgodovinski New Grange, sodobno arhitekturo v Dublinu, stare ulice v Galwayu in Kilkennyu, romarski Cachel in Clonmachnoise, raznolike pokrajine ali čudovite zasebne vrtove ...

Pravijo, da se Irska lesketa v 40 odtenkih zelene barve - kakor je tudi naslov njihove znane pesmi, ki opeva deželo. Prevzela vas bo lepota neokrnjene narave. Lomljenje valov ob atlantski obali vam bo zapelo živahno melodijo, ki zamre v globini temnih šotnih jezer. Dežela ima mnogo bogate keltske dediščine, danes pa ji pravo vsebino dajejo predvsem prijazni, dobrovoljni in kreativni domačini. Ti se tako na podeželju kot v prestolnici Dublinu zvečer radi poveselijo v številnih pubih, tudi zapojejo in zaigrajo. Irska vam kliče: FAILTE! (dobrodošli)

 

Znani Irci

Irska je domovina znanih pisateljev kot so James Joyce, Oscar Wilde in George Bernard Shaw, igralca Pierca Brosnana in slavnega kuharja Gordona Ramsaya ali pa glasbenikov Sinead o'Connor, Bono, Ennya, U2, Dublinersov, pivovarja Aleca Guinessa, pradomovina številnih izseljencev v ZDA, Avstraliji in drugod npr. Kennedy, Raegan ...

 

Odhodi v 2024:

ponedeljek, 18. marec, sobota 23. marec in sobota 27. april

5 dni, letalo 

min. št. potnikov: 20

 

Cena: 

 • 1099 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 1189 EUR pri najmanj 20 potnikih

 

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz  letališče–Dublin–letališče,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • kabinsko prtljago dimenzij 40x20x25 cm ,
 • nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih Galway 3*, Limerick in Dublin 4*,
 • ena večerja,
 • vse prevoze z avtobusom po programu,
 • slovensko vodenje,
 • stroške organizacije in DDV.

Vključene vstopnine:

 • Vstopnina na Moherske klife,
 • Grad Bunratty,
 • Rock of Cashel,
 • Vrtove Powerscourt,
 • Glendalough center,
 • Trinity college – Book of Kells *?

OPOMBI:

 • Vstopnine so informativne narave in se lahko spremenijo. 
 • *?Vstop v Trinity College trenutno zaradi prenove ni mogoč. Glede na stanje prenove se lahko v odhodnem terminu stanje spremeni. 

 

Pomembno:

Triposteljne sobe so na vprašanje; triposteljne sobe so primerne za dva odrasla in otrok do 12. leta

 

Možna doplačila:

ob prijavi oz na prijavnem mestu

 • doplačilo za manjšo skupino do 35 oseb 90 EUR
 • za enoposteljno sobo = 205 EUR,
 • transfer na letališče  70 EUR,
 • dodaten kos kabinske prtljage dimenzije 55x40x20 cm in teže 10 kg 45 EUR,
 • dodaten kos prtljage teže 10 kg za oddajo na let 50 EUR
 • dodaten kos prtljage teže 20 kg za oddajo na let 85 EUR,
 • Tradicionalna irska večerja s plesi in glasbo 65 EUR
 • Vstopnina in degustacija v pivovarni Guiness 26 EUR
 • Vstopnina in degustacija v destilarni viskija 20 EUR

na potovanju: Zneski vstopnin so informativne narave in se lahko spremenijo.

 • prevoz z javnim prevozom 
 • prevoz z taksijem do restavracije, kjer se bo odvijala tradicionalna večerja s plesi in glasbo (doplačilo)  

 

Dodatno o Irski in Škotski: Država, James Joyce, Dublin

Smaragdna Irska 

Program potovanja po dnevih.

 

1. dan: LJUBLJANA–LETALIŠČE–DUBLIN–GALWAY

Zjutraj zbirališče potnikov in vožnja do letališča (doplačilo). Polet letala proti Dublinu in po pristanku vožnja  proti zahodni obali- proti Galwayu, mestu z arhitekturo, ki ima rahel pridih Španije in kjer še govorijo v irskem jeziku. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

2. dan: GALWAY–DOOLIN–MOHERSKI KLIFI–GRAD BUNRATTY–LIMERICK/ zajtrk, večerja

Ob Galwayskem zalivu do Doolina, po kraškem Burrenu do Moherskih pečin na robu Evrope, v irsko podeželsko zgodovino in vse do Vikingov
Zajtrk. Sledil bo obisk Galwaya in sprehod po ulicah tipičnega irskega mesta vse do reke Corrib, polne lososov in zanimive katedrale Sv. Nikolaja. Vožnja proti jugu: za seboj boste pustili Galwayski zaliv in vstopili v prav posebno pokrajino narodnega parka Burren v grofiji Clare, znanega po kraški pokrajini, zanimivem rastlinstvu, divji obali. Tu leži majhna vasica Doolin, kjer se boste ustavili za pravo irsko kavo. Številne vasi so bile zapuščene med obdobjem Velike lakote v 19.stoletju. Z vožnjo po pokrajini, kjer še vedno govorijo irsko, boste z nekaj sreče opazovali Aranske otoke in prišli do Moherskih pečin, več kot 200 m visokih in 8 km dolgih klifov in gledali pod seboj nemirni Atlantik ter opazovali bogat svet ptic, ki domujejo na pečinah. Pred vetrom se boste skrili v O'Brianov stolp, postavljen v 19.stoletju, da bi pred vetrom ščitil dame, ki so si prišle ogledat te pečine in popit skodelico čaja. Naj vas počeše atlantski veter s samega roba Evrope. Na poti v Limerick se boste ustavili še ob verjetno najbolje ohranjenem irskem gradu iz 15.stol., ki je bil večkrat izropan, a so ga po 2. svetovni vojni lepo obnovili. Muzej na prostem Bunratty Folk Park, rekonstruirana irska vasica iz 19.stol. vas bo popeljala v ta zgodovinski čas in življenje na irskem podeželju. Sledi vožnja do Limericka, od koder so Vikingi že v 9.stol. odhajali na svoja osvajanja, nato je bilo pristanišče anglo –romansko in kasneje še irsko-angleško. Nočitev v hotelu.

 

3. dan: LIMERICK–ROCK OF CASHEL–DUBLIN/ zajtrk, večerja

Od slikovite keltsko-srednjeveške utrdbe Rock of Cashel do živahnega Dublina, kjer je obvezno okušanje »žametnega zlata »…
Po zajtrku slovo od Limericka in vožnja proti Dublinu. Na poti boste obiskali Rock of Cashel, eno najbolj slikovitih, najbolj fotografiranih in najpomembnejših arheoloških najdišč, kjer so vladali že keltski kralji, kjer je sveti Patrick pokristjanjeval in so imeli sedež škofi. Dotaknili se boste srednjega veka čisto od blizu. Ob prihodu v Dublin sledi ogled s panoramsko vožnjo: najprej severni del mesta, ki bo dal vpogled v turbulentno zgodovino osamosvajanja Irske (ulica O' Connel s stavbo glavne pošte, kjer so razglasili neodvisnost, Custom House – Carinarnica, kjer so imeli bazo uporniki in je delo najbolj znanega irskega arhitekta Gandona; sledi vožnja ob nabrežju reke Liffey do največjega mestnega parka v Evropi, parka Phoenix s predsedniško rezidenco. Popeljali se boste še skozi južni mestni predel z gregorijanskimi trgi kot je Merrion Square, znan po raznobarvnih vratih, za katerimi se skrivajo sedeži številnih podjetij, nekoč pa je tu živela mestna aristokracija. Spoznajte prestolnico Republike Irske še z vrha res zanimivega in domiselnega Guinessovega muzeja piva, ki ga boste tudi okusili (doplačilo). Nastanitev v hotelu. Nočitev. 

 

4. dan: DUBLIN–VRTOVI POWERSCOURT–WICKLOW–GLENDALOUGH–DUBLIN/zajtrk

V knjižnico kolegija trojice, do čudovitih vrtov posesti Powerscourt in po šotnih poteh hribovja Wicklow do skrivnostnega samostana v dolini dveh jezer. 
Zajtrk. Sledi izlet v grofijo Wicklow. Sledi vožnja proti hriboviti pokrajini, ki je služila kot filmska kulisa v mnogih filmih o Irski. Skrit v dolini dveh jezer ostaja samostan Glendalough, ki je bil od nekdaj versko in kulturno središče pokrajine. Ustavili se boste na posesti Powerscourt in se sprehodili po čudovito urejenih vrtovih. Po povratku v Dublin boste obiskali » možgane » Dublina in »tovarno nobelovcev« Trinity college, ki ga je za neuke, kmečke Irce odprla tudorska kraljica Elizabeta I. in slovi po imenitni knjižnici, kjer se nahaja ena najlepših srednjeveških knjig Book of Kels s čudovitimi iluminiranimi zapisi. (Trenutno obnavljajo in obisk ni zagotovljen) Zvečer možnost doživetja irske družabnosti na večeru glasbe, petja in plesa z odlično večerjo. Nočitev.  

 

5. dan: DUBLIN–BENETKE–LJUBLJANA/ zajtrk

Križem kražem po irski prestolnici in slovo od gostoljubnih Ircev.
Po zajtrku prosto dopoldne za raziskovanje živahnega Dublina; morda se odločite za obisk  Dublin zoo v Phoenix parku ali za  ogled imenitne narodne galerije, muzeja pisateljev  ali gradu … vabita ulici Grafton in  Henry Street, namenjeni pešcem in opazovanju mimoidočih; posedite v enem od številnih pubov in ne pozabite: škratek v žepu prinaša srečo, tako pravijo. Za ljubitelje viskija priporočamo obisk slovite destilarne viskija Jameson, kjer ga lahko tudi degustirate. Popoldne vožnja na letališče in  polet letala.  Po  pristanku  v  poznih večernih  urah  vožnja  z  avtobusom  do  Ljubljane (doplačilo).

Vstopnine
Vstopnina na Moherske klife, Grad Bunratty, Rock of Cashel, Vrtove Powerscourt, Glendalough center, Trinity college – Book of Kells *
Prevoz
letalo, avtobus
Večerje ali kosila
ena večerja

Dodatna ponudba!

  London za raziskovalce - ulice, mostovi, palače
  Pravo velemesto in angleška prestolnica s številnimi znamenitostmi: Big Ben, Sv. Pavel, trg Trafalgar, palača Buckingham, opatija Westminster, četrt Soho ...
  Cena od:
  od 599,00 €
  Poletno potovanje Veliki irski krog
  Sosednja otoka, Potovanje Škotska in Irska. Narava in znamenitosti, prijazni domačini keltski simboli, žlahtne pijače in čudoviti prizori.
  Cena od:
  1.649,00 €
  Potovanje Normandija in Bretanija
  Normandija in Bretanija. Zgodovinski pokrajini na robu Francije, teden dni raznolikih ogledov, Bayeux, Caen, Mont St. Michel ... in udoben avtobus.
  Cena od:
  865,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?