Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

grad v San Marinu
Večerni Rimini
grad v San Marinu
Večerni Rimini

Potovanje v Raveno, Urbino, Rimini in San Marino

Tridnevno potovanje v italijansko deželo Emilijo-Romanjo v prestolnico mozaikov - Raveno, na italijansko riviero, v knežji Urbino in republiko San Marino.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
265,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje v Raveno, Urbino, Rimini in San Marino

Tridnevno potovanje v Raveno, znano po svojih mozaikih, v hriboviti Urbino - rojstno mesto slikarja Rafaela, ogled Riminija na italijanski rivieri in obisk San Marina, ene od žepnih državic v Italiji.

 

Odhod: 2. junij 2023

3 dni, avtobus

min. št. potnikov: 30

 

Ravena, Urbino in San Marino

Cena

 • 265 EUR pri najmanj 40 potnikih
 • 290 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

Cena vključuje: 

 • 2 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • slovensko vodenje in
 • celotno organizacijo.
 • Vključene vstopnine: kombinirana vstopnica za ogled več cerkva in spomenikov v Ravenni, vstopnina za Raffaellovo rojstno hišo v Urbinu. 

 

Možno doplačilo:

 • za enoposteljno sobo = 60 EUR.

 

Možni popusti:

 • za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama),
 • za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

Troposteljne sobe proti potrditvi. 

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Ravena, Urbino, Rimini in San Marino

Program po dnevih

 

1. dan:

Odhod avtobusa iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani ter prečkanje meje v Italijo na Fernetičih. Potovanje mimo Benetk in naprej po jadranski magistrali mimo Chiogge do Pompose, kjer sledi krajši postanek pri tamkajšnjem benediktinskem samostanu. Nadaljevanje do prestolnice mozaikov Ravene. Mesto je znano po poznorimski in bizantinski arhitekturi, kar osem zgodnjekrščanskih zgradb z znamenitimi mozaiki je uvrščenih na seznam Unesca. Najprej ogled mavzoleja Gale Placidie in bazilike San Vitale, nato sprehod do grobnice največjega italijanskega pesnika Danteja. Sledi prosto za kosilo v starem mestnem jedru, nato ogled slavnih mozaikov v baziliki Sant'Apollinare Nuovo. Na poti iz mesta še postanek v baziliki Sant'Apollinare in Classe, ki sodi med najlepše zgodnjekrščanske sakralne zgradbe. Proti večeru prihod v Rimini in nastanitev v hotelu nekje v bližini obale na sloviti italijanski rivieri. Večerja in nočitev.   

 

2. dan:

Po zajtrku vožnja v bližnje hribe do nekdaj knežjega Urbina. Mesto je na Unescovem seznamu kulturne dediščine, krasijo pa ga številne srednjeveške palače iz rožnate opeke. Tu se je rodil tudi slikar Raffaello. Ogled mesta (vključno z notranjim ogledom Raffaellove rojstne hiše). Popoldanski povratek v Rimini in krajši ogled glavnih znamenitosti v starem mestnem jedru: Tiberijev most, Avgustov slavolok, ostanki rimskega amfiteatra, katedrala ... Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan:

Zajtrk. Odhod v bližnjo državico – republiko San Marino in ogled istoimenskega glavnega mesta. Sprehod skozi mestna obzidja do cerkve sv. Marina, vladne palače, trdnjave … Nekaj prostega časa za različne ugodne nakupe. Popoldanski odhod in vračanje po avtocesti mimo Bologne, Padove, Benetk in Trsta proti domu. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Toskana in Napoleonov otok Elba
  Čudovita Toskana z oljčnimi nasadi in vinogradi ter obisk otoka Elba, tretjega največjega italijanskega otoka, kjer je kratek čas prebival tudi Napoleon.
  Cena od:
  365,00 €
  Potovanje v Izrael - Sveto deželo
  Potovanje v Sveto deželo Izrael in ogled vseh glavnih znamenitosti - Nazaret, Betlehem, Jeruzalem, gora Sion ... Po želji kopanje v Mrtvem morju.
  Cena od:
  1.690,00 €
  Enodnevni izlet na Brezje, Radovljico in Bled
  Izlet na Brezje, v Radovljico in na Bled. Obisk Gorenjske z največjim romarskim središčem v Sloveniji in možnost sladkanja s kremšnito na Bledu.
  Cena od:
  30,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?