Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

eno najbolj znanih čeških zdraviliških mest Karlovy Vary
narodni park Saška Švica v Nemčiji
nemški otok Usedom v Baltskem morju
otok Rügen - največji nemški otok v Baltskem morju
eno najbolj znanih čeških zdraviliških mest Karlovy Vary
narodni park Saška Švica v Nemčiji
nemški otok Usedom v Baltskem morju
otok Rügen - največji nemški otok v Baltskem morju

Severovzhodna Nemčija - od Saške Švice do Baltika

Nacionalni park Saška Švica v nemški pokrajini Saška je znana po nenavadnih gorah iz peščenjaka. Ogled naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
875,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Severovzhodna Nemčija - od Saške Švice do Baltika

Ogled Saške Švice, nenavadne pokrajine na vzhodnem delu Nemčije, nato pa obisk Usedoma in Rügna, največjih nemških otokov v Baltskem morju. Ogled največjih naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti.

 

Saška Švica

Pokrajina ob reki Labi na severovzhodu Nemčije v nemški deželi Saška je znana gorah nenavadnih oblik iz peščenjaka. Nacionalni park Saška Švica je raj za športne plezalce in je od Dresdna oddaljen kakih 50 km. Gorovje se nadaljuje na češko stran meje, kjer mu pravijo Češka Švica.

 

Odhod: 31. maj 2024

6 dni, avtobus

min. št. potnikov: 25

 

Severovzhoda Nemčija - od Saške Švice do Blatika

 

Cena:      

 • 875 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 975 EUR pri najmanj 25 potnikih          

 

Cena vključuje:

 • 5 x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • vse oglede po programu,
 • vse vstopnine po programu,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

 

Možna doplačila:

 • za enoposteljno sobo v hotelih = 290 EUR (na vprašanje, cena se lahko spremeni).

 

Možen popust:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima),
 • za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

Troposteljne sobe samo po predhodni potrditvi..

 

Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Severovzhodna Nemčija - od Saške Švice do Baltika

 

Program po dnevih

 

1. dan:

Odhod iz Ljubljane predvidoma v zgodnejših jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter vožnja preko Šentilja v Avstrijo. Potovanje na relaciji Gradec–Wels-Schärding in dopoldanski prestop v Nemčijo na Bavarsko. Vožnja mimo Passaua in Regensburga in naprej proti severu. Prestop meje na Češko v zahodno Bohemijo in v kasnejših popoldanskih urah prihod v eno najbolj znanih zdraviliških mest na Češkem Karlovy Vary, ki bilo ustanovljeno že v 14. stoletju. Znano je po 13 termo–mineralnih vrelcih, po filmskem festivalu in po likerju Beherovki. Zaradi bogate arhitekturne zapuščine je mesto uvrščeno tudi na seznam Unesca. Krajši ogled glavnih znamenitosti ter sprehod po zdraviliškem jedru mesta. Nastanitev v hotelu v mestu ali v okolici. Večerja in nočitev.

 

2. dan:

Po zajtrku takojšnje nadaljevanje poti vzdolž češko-nemške meje, mimo mesta Usti nad Labem in prihod v Saško Švico, nenavadno pokrajino na vzhodu Nemčije z razgibanim reliefom tal iz peščenjaka. Poldnevni ogled glavnih znamenitosti, deloma z avtobusom, deloma tudi peš: vožnja skozi zdraviliški Bad Schandau, ogled odlično ohranjene utrdbe Königstein, sprehod do mostu Bastei nad reko Elbo za čudovit razgled na pokrajino in še peš do bližnjih razvalin gradu Neurathen. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje mimo Dresdna proti severu. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

 

3. dan:

Zajtrk in potovanje mimo Berlina na skrajni severovzhod Nemčije do otoka Usedom v Baltskem morju. To je drugi največji nemški otok, del otoka pripada Poljski. Krožni ogled otoka, ki slovi po neokrnjeni naravi s številnimi barji, jezeri, neskončnimi peščenimi plažami in sipinami. Postanek v vasici Mellenthin, znani po renesančnem gradu. Vožnja na obalo, kjer bomo videli tudi značilne kopalne košare, še sprehod do pomola v Heringsdorfu, nato pa obisk manjšega obmorskega letovišča Koserow, ki je znano po jantarju in tradicionalnih lesenih kočah, kjer so nekoč solili in pakirali ribe. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

 

4. dan:

Po zajtrku vožnja do vasi Peenemunde in obisk tehničnega muzeja o razvoju in uporabi raketnega orožja (raket V1 in V2) pred in med drugo svetovno vojno. Nadaljevanje poti na največji nemški otok Rügen, ki je danes priljubljena turistična destinacija. Postanek v Prori, kjer so nacisti v poznih 1930-ih letih zgradili letoviški kompleks Kolos. Na severu otoka obisk narodnega parka Jasmund, ki se ponaša z bukovim pragozdom in čudovitimi apnenčastimi klifi. Sprehod po eni izmed urejenih poti. Še obisk Hanzeatskega mesta Stralsund za ogled starega jedra (Unesco). Nastanitev, večerja in nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk in odhod v še eno Hanzeatsko mesto Rostock. Ogled glavnih znamenitosti v mestnem jedru z obiskom Marijine cerkve in mestne hiše. Vožnja v pristanišče in v bližini obisk Pomorskega muzeja. V popoldanskih urah potovanje proti jugu skozi slikovito Mecklenburško jezersko pokrajino in nekaj foto postankov na zanimivejših mestih. Še vožnja nazaj mimo Berlina in Brandenburga. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

 

6. dan:

Po zajtrku povratek mimo Leipziga v smeri doma, na poti pa še dopoldanski krajši ogled zanimivega mesta Naumburg. Obisk katedrale sv. Petra in Pavla (Unesco) v starem mestnem jedru. Vožnja proti domu na relaciji Regensburg – Passau – Wels. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

Dodatna ponudba!

  Potovanje v raznolike Baltske države
  Baltske države - Litva, Latvija in Estonija so dežele z bogato zgodovino, osupljivo in neokrnjeno naravo, modernimi mesti in pristnim podeželjem.
  Cena od:
  970,00 €
  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  Potovanje Normandija in Bretanija
  Normandija in Bretanija. Zgodovinski pokrajini na robu Francije, teden dni raznolikih ogledov, Bayeux, Caen, Mont St. Michel ... in udoben avtobus.
  Cena od:
  865,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?