Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Beograd na vodi
Predbožični Beograd
Beograd ob reki
Beograd na vodi
Predbožični Beograd
Beograd ob reki

Beograd in Srebrno Jezero s kraljevsko dediščino

Pridružite se nam na štiridnevni poti do Beograda in Srebrnega Jezera z Nanijem Poljancem, ljudskim raziskovalcem in poznavalcem kraljeve družine.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
359,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Beograd in Srebrno jezero

 

Beograd in Srebrno Jezero: Ekskluzivno Raziskovanje z Nanijem Poljancem

 

Raziskujte skrivnosti Beograda in Srebrnega Jezera z Nanijem Poljancem, ljudskim raziskovalcem in izvrstnim poznavalcem kraljeve družine. Na tej ekskluzivni pustolovščini bomo odkrivali fascinantne zgodovinske skrivnosti, ki so del zgodbe Beograda in Srebrnega Jezera. Nani bo delil svoje znanje o kralju Aleksandru I., razkril, kje je grajski kraljevi kletar skril 280 buteljk najprestižnejšega vina, in osvetlil zgodbe vseh 28 članov dinastije Karađorđević. Raziskovali bomo tudi vrednost malih ploščic iz muranskega stekla, ki krasijo mavzolej v Oplencu in so del zgodovine Beograda in Srebrnega Jezera.

Naše potovanje bo vključevalo tudi obisk Srebrnega Jezera, kjer bomo doživeli, kako se sončni žarki srebrno zasvetijo ob dotiku z vodo. Od tod se bomo podali v Beograd, kjer bomo raziskovali muzej starih avtomobilov in se poglobili v večerno alternativno sceno, ki jo Nani dobro pozna. Beograd in Srebrno Jezero nista le destinaciji, temveč priložnost za nepozabno kulturno in zgodovinsko doživetje.

Beograd in Srebrno Jezero vas vabita, da odkrijete njuna skrita čudesa. Ste pripravljeni na nepozabno raziskovanje?

 

Odhod: 26.4.2024
 

 

 

Cena: 359 do 15.1.2024 €

           polna cena: 420 €

 

Cena vključuje:

 • 1 x nočitev z zajtrkom v Beogradu, hotel 3-4*,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*+ v dvoposteljni sobi ob Srebrnem jezeru,
 • Karađorđevo kosilo v Oplencu prvi dan, 
 • obisk kraljeve kleti, degustacija, zgodbe…,
 • Vstopnina v mavzolej v Oplencu, 
 • večerja dobrodošlice prvi dan, 
 • križarjenje po Donavi z bogatim kosilom, lokalnim vodnikom … 
 • vstop-ogled Golubačka trdnjava, 
 • turistična oz. lokalna taksa,
 • večerja ob Donavi, glasba domačega »orkestra« drugi dan,
 • ogled Beograda,
 • vodstvo in organizacija dveh vodnikov, Polone in ljudskega raziskovalca in poznavalca kraljeve družine Nanija Poljanca,

 

 • 1/1 soba- 99 €
 • sprednji sedeži (prve tri vrste) 20 €
 • ena oseba koristi dva sedeža: 90 €
 • manjše število potnikov (39- 44) 15 €/os
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • dodatno zavarovanje Coris po ceniku
 • dodatne aktivnosti ali vstopi, ki niso zajeti v program

 

Zanimivost:

Gibanju Neuvrščenih: zelo zanimiva zgodovinska značilnost Beograda je njegova vloga v gibanju Neuvrščenih. Beograd je leta 1961 gostil prvo konferenco Gibanja neuvrščenih, ki je bila pomemben dogodek v času hladne vojne. To gibanje je bilo ustanovljeno kot skupina držav, ki se niso želele opredeliti ne za zahodni ne za vzhodni blok v času geopolitičnih napetosti med ZDA in Sovjetsko zvezo.

Konferenca v Beogradu je bila ključna pri oblikovanju načel neuvrščenosti in zagovarjanja miru, suverenosti ter teritorialne celovitosti držav, ne glede na njihovo politično in ekonomsko ureditev. Ta dogodek je dal Beogradu posebno mesto v svetovni zgodovini kot mesto, ki je prispevalo k mednarodnemu dialogu in mirovništvu, ter je simboliziral prizadevanja takratne Jugoslavije za neodvisno zunanjo politiko izven dveh prevladujočih blokov.

Danes je ta del zgodovine Beograda pogosto spregledan, a njegov pomen za razvoj mednarodnih odnosov in mirovništva ostaja pomemben.

 

Povezava: Beograd in Srebrno Jezero

Program potovanja Beograd in Srebrno Jezero

 

1. dan

Po nočni vožnji skozi Panonsko ravnino, bomo zavili v srce Šumadije na poti do Beograda in Srebrnega Jezera. V Topoli, kjer se začenja naše odkrivanje Beograda in Srebrnega Jezera, si bomo privoščili Karađorđevo kosilo in priznano žlahtno kapljico. Po obisku mavzoleja v Oplenovcu, kjer je pokopana kraljeva družina Karađorđevićev, bomo nadaljevali potovanje proti Srebrnemu Jezerou, večerja in nočitev.

 

2. dan

Naslednji dan Beograda in Srebrnega Jezera se po zajtrku vkrcamo na ladjo za križarjenje po Donavi, kjer bomo odkrivali lepote Srebrnega Jezera in njegove okolice. Obiskali bomo Golubačko trdnjavo, eno od znamenitosti na poti Beograda in Srebrnega Jezera. Po vrnitvi na Srebrno Jezero sledi srbska večerja z živo glasbo. Nočitev.

 

3. dan

Po zajtrku se od Srebrnega Jezera odpravimo proti Beogradu, kjer bomo nadaljevali z raziskovanjem Beograda in Srebrnega Jezera Večerni potep po Beogradu, ki je vrhunec našega potovanja Beograd in Srebrno Jezero, bo poln zanimivih odkritij. Nočitev.

 

4. dan

Zadnji dan potovanja  Beograda in Srebrnega Jezera začnemo z zajtrkom in obiskom muzeja starih avtomobilov v Beogradu. Sledi povratek proti domu, polni lepih spominov na Beograd in Srebrno Jezero.

Hotelska ponudba
spanje z zajtrkom
Prevoz
avtobus, za doplačilo letalo
Večerje ali kosila
paket večerij za doplačilo
Večerje ali kosila
po programu
Vodenje
slovenski spremljevalec, lokalni vodnik

Dodatna ponudba!

  Prvomajska čarobnost Mljeta sprostitev v sredozemskem raju
  Doživite mirnost in lepoto na Mljetu, pravem zelenem dragulju Jadrana, kjer vas čaka popolna sprostitev v narodnem parku z bogato floro in favno.
  Cena od:
  259,00 €
  Doživite pomladno očarljivo Korčulo: prvomajski oddih
  Korčula, rojstni kraj Oliverja Dragojevića in dom Marka Pola, z blago klimo, čistim zrakom in kristalno čistim morjem, idealen prvomajski oddih
  Cena od:
  319,00 €
  Šarganska osmica in Kusturičevi filmski dragulji
  Čar Šarganske osmice, narodni park Mokra gora, srbsko gostoljubje in filmski dragulji Emirja Kustorice-naravne lepote in kulturna dediščina.
  Cena od:
  379,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?