Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Prizor iz Bukarešte
gradovi
čista narava in gozdn sadeži
kulturni spomeniki
romantične vasice in mesta
dobra kava
prostrani gozdovi
Prizor iz Bukarešte
gradovi
čista narava in gozdn sadeži
kulturni spomeniki
romantične vasice in mesta
dobra kava
prostrani gozdovi

Romunija od Transilvanije do Bukarešte

Romunija je članica EU, a drugačna, z Drakulo in Chauchescujem, a tudi z Nadio, bogat izbor jedi in zanimivih etnoloških in kulturnih poudarkov.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
399,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Romunija

Romunija premore ogromno zanimivih kotičkov, ki vas bodo očarali. Pot nas bo vodila od neokrnjene narave in veličastnih gradov do razgibanega dogajanja v mestnih središčih. To prelepo deželo boste spoznavali v družbi prijetnih sopotnikov, vodnik pa bo govoril v slovenskem jeziku. Pridružite se naši romunski pustolovščini!

 

Datum odhoda: 27. april 2022

trajanje potovanje: 5 dni 

 

Cena je odvisna od števila prijavljenih:

 • najmanj 35 udeležencev – 459 EUR
 • najmanj 40 udeležencev – 427 EUR
 • najmanj 45 udeležencev – 399 EUR

 

Cena vključuje:

•    Prevoz z avtobusom, dnevnice voznika, parkirnine, cestnine,
•    namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,  4 x polpenzion,
•    Vse zunanje oglede po programu,
•    vodenje v slovenščini,
•    strošek organizacije potovanja in DDV.
 

Cena ne vključuje:

 • enoposteljne sobe - doplačilo 90 EUR za štiri nočitve,
 • vstopnine za grad Hunedoara cca. 7 EUR,
 • pijače pri obrokih,
 • zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni ali smrti v višini 20 EUR,
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini,
 • vsega, kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje”.

 

Pripravljeno, 17. januar 2022

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni in posebni pogoji so sestavni del programa, v celoti so dosegljivi v agenciji ter na spletni strani .

 

Preberite več: Romunija

 

 

Romunija od Transilvanije do Bukarešte

Odhod: 27. april 2022

 

1. dan: Nova Gorica-Ljubljana-Celje-Timisoara

Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 1:00 zjutraj. Možni vstopi tudi v Ajdovščini, Postojni, Ljubljani in Celju. Vožnja z vmesnimi postanki za oddih mimo Budimpešte proti Romuniji. Prihod v Timisoaro v popoldanskih urah. Ogled največjega mesta v romunskem delu Banata in hkrati najbolj evropskega in bogatega mesta v Romuniji. Nekoč enotna Banatska pokrajina pod avstro–ogrsko krono je bila po I. svetovni vojni razdeljena med tri države (Romunijo, Madžarsko in Srbijo). Posledice habsburške vladavine se najbolj kažejo v arhitekturi. V Timisoari pa se je leta 1989 začel tudi veliki upor proti tedanjemu komunističnemu režimu, na kar opozarja postavljeno obeležje. Domačini svoje mesto še vedno radi poimenujejo ‘prvo svobodno romunsko mesto’. Najlepši del mesta je trg Piata Unirii, kjer si nasproti stojita katoliška in srbsko-pravoslavna cerkev, obe zgrajeni istega leta in z bogato notranjostjo. Trg obkrožajo tudi druge lepe baročne stavbe. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

 

2. dan: Timisoara-Hunedoara-Sibiu

Po zajtrku vožnja proti pokrajini Transilvaniji in za doplačilo ogled gradu v Hunedoari, ki velja za največji grad v Romuniji, kjer je otroštvo preživel Matija Korvin (kralj Matjaž) in kjer naj bi bil grof Drakula 7 let zaprt. Grad je iz 14. st. in je zgrajen v gotskem slogu. Nadaljevali bomo v Sibiu in si ogledali značilno multikulturno mesto, saj so se sem v preteklosti med Romune naseljevali nemški Saksonci, Avstrijci in Madžari. Srednjeveški Sibiu je bil gospodarsko cvetoče mesto številnih obrti ter trgovskih združenj, zato so ga obdali v obzidje z 39 stolpi in obrambnimi trdnjavami. Ogledali si bomo trge s slikovitimi pročelji stavb, glavni obrambni stolp, se sprehodili po posebnih stopnicah, ki povezujejo zgornje in spodnje mesto, si ogledali evangeličansko cerkev, v kateri so najlepše freske Transilvanije iz leta 1445 in baročne orgle, katoliško cerkev ter most ”lažnivcev”. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan: Sibiu-Bukarešta

Po zajtrku vožnja proti Bukarešti, mestu med Krpati in Donavo, kjer se prepletajo megalomanske arhitekturne stvaritve režima Nicolae Ceausesca, elegantne neo-klasicistične  stavbe in avenije iz zlatega obdobja, ko se je Bukarešta spogledovala s Parizom. Oglede bomo predvidoma pričeli na Piata Unirii (Trg enotnosti), področju, ki ga je Ceausesco namenil novemu socialističnemu centru mesta, ter v ta namen dal porušiti številne cerkve in sinagoge. Ogledali si bomo katedralo, center pravoslavne cerkve v Romuniji. Na Piata Revolutei (srce revolucije leta 1989) bomo videli nekdanjo stavbo centralnega komiteja zveze komunistov, kjer je Ceausesco imel svoj zadnji govor. Tu se nahaja tudi čudovita  stavba univerzitetne knjižnice ter Ateneul Roman, ovalna, rimskemu templju podobna zgradba, ki predstavlja srce romunske klasične glasbene tradicije. Ne bomo mogli spregledati niti Parlamenta, druge največje zgradbe na svetu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: Bukarešta-Curtea de Arges-Sibiu

Po zajtrku si bomo ogledali še strogi center in cerkev Stavropoleos. Nato se bomo napotili proti kraju Curtea de Arges. Gre za staro utrjeno mesto na vstopu v gorovje Fagarasului, kjer so princi vlaške dežele dolga obdobja vzdrževali svoj dvor in spodbujali ustanovitev pravoslavnih samostanov in omogočili nastanek katoliške skupnosti. V mestu sta nekoč imela sedež tako pravoslavni metropolit kot katoliški škof. Čas si bomo vzeli za zunanji ogled izjemno zanimivega samostana. Gre za najpomembnejši spomenik srednjeveške umetnosti v tem delu Romunije, kjer se nahajata tudi grobišči prvih dveh romunskih kraljev. Nadaljevanje vožnje v Sibiu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

5. dan:  Sibiu-Arad-Celje-Ljubljana-Nova Gorica

Po zajtrku vožnja v mesto Arad, ki mu zaradi izrazite habsburške arhitekture pravijo tudi Dunaj v malem. Mesto je pomembno kot prometno in železniško središče. Ogledali si bomo secesijsko središče mesta z zunanjostjo mestne hiše, katoliške katedrale, Srbski trg s katedralo, luteransko cerkev, vodni stolp. Sledi vožnja proti domu, z vmesnimi postanki za oddih.

Hotelska ponudba
3x nočitev z zajtrkom
Vstopnine
po programu
Prevoz
avtobus
Večerje ali kosila
3x kosilo, 3x večerjo
Vodenje
slovenski jezik

 

 

Dodatna ponudba!

  Romunija za manjšo avtobusno skupino
  Romunija je v EU, a malo drugačna, z Drakulo in Chauchescujem, a tudi z Nadio, bogat izbor jedi in zanimivih etnoloških in kulturnih poudarkov.
  Cena od:
  477,00 €
  Potovanje Srbija po dolgem in počez
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  316,00 €
  Panonska pravljica na Madžarskem in v Vojvodini
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  288,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?